Kördüğüm” üzerinde 2 yorum

  1. Ergün Arıkdal demiş ki ;

    SEVGİ temelde soyut bir kavram değildir. Yani sevgi izafi bir değere, izafi bir varlığa sahip değildir. Sevgi bütün varlık dizileri, varlık grupları içerisinde mevcuttur; hayvan topluluklarında ve hatta bitki aleminde dahi.Sevgi evrenseldir, her yerdedir, her bünyenin içerisindedir. İnsanlardaki doğa, hayvan ve bitki sevgisinin asıl sebeplerinden biri şudur: Bitkiyi bitkiye, bitkiyi hayvana, hayvanı hayvana, hayvanı doğaya ve bütün bunlarla beraber daha şuurlu olan insana bağlayan bir bağ olması lazımdır. Bu sadece görgül bir mesele, yani görmekten dolayı, duyularla hissetmekten gelen bir birleşme, bir tabii kaynaşma değildir. Bu, her varlığı kendi içinden saran bir güçtür. Doğa, bitki, hayvan ve insan ancak birbirini içten sararak yakalayabilirler.

    ***

    Allah c.c dileseydi insan harici hiçbir şey yaratmayabilirdi. İnsanların doğadan, hayvanlardan, nebatlardan öğreneceği çok şey var. Mesela, Kargayla ölümüzü gömmeyi öğrettiği gibi. Uçmayı, yüzmeyi, avlanmayı…

    Kâinatın hizmetinde olduğu nankör insan, ne çok kan dökmeye hevesli, ne kadar hızla yok ediyor kendisini eğiten doğayı. Medeniyetten sonra vahşileşen tek yaratık nesli insandır, utanmalı.
    Fakat, utanacak yüzü kayıp, bulsa bir !

    İsra Doğan.

    Beğen

Sizin Yorumunuz